Kedves Látogatónk!

Nyitott szellemi pozícióink többségét már az új karrieroldalunkon kezeljük, ahová a „Tovább” gombra kattintva átirányítunk.

Bízunk benne, hogy akár itt, akár az új oldalunkon megtalálod a számodra megfelelő álláslehetőséget.

Várjuk jelentkezésed!

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. Toborzási Csapata

Maradok Tovább

Dear Visitor!

Most of our open positions are already managed on our new careers page, where you will be redirected by clicking on the "Next" button.

We hope that either here or on our new site you will find the right job opportunity for you.

We look forward to hearing from you!

The recruitment team of Knorr-Bremse Railway Vehicle Systems Hungary Ltd.

Stay Next
MIÉRT A KNORR-BREMSE BUDAPEST?

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Budapest a világ legnagyobb vasúti fékrendszer fejlesztője és gyártója. Fékrendszereinket a világ több mint húsz országában futó járművekben használják: nagysebességű vonatokat, személy- és tehervonatokat, villamosokat, metrókat. Budapestről fékezzük és tesszük biztonságosabbá a gyorsuló jövőt.

Vállalatunk 1995 óta fejlődik töretlenül. A folyamatos termék- és kompetencia bővülésnek köszönhetően alakult ki a jelenlegi portfólió: a cégcsoporton belül Budapest feladata a legkorszerűbb fékmechanikai, -vezérlési és levegőellátási termékcsaládok fejlesztése és gyártása. A stabilitás és a megújulás egyaránt sikerünk záloga. A növekedésben fontos szerepet játszott a 2016-ban történt 5,3 milliárdos beruházás, amelynek köszönhetően a budapesti vállalat a cégcsoport, egyben a világ legnagyobb vasúti fékrendszereket gyártó és fejlesztő központjává vált.
Hazánkban a Flirt motorvonatokon, a KISS emeletes vonatokon, a CAF villamosokon és a 3-as metró szerelvényein bízhatjuk magunkat a Knorr-Bremse által képviselt piacvezető minőségre.

A budapesti Knorr-Bremse a termékinnováció, a szoftver-hardver kutatás-fejlesztés, a raktári kiszolgálás terén konszern szintű feladatokat lát el, továbbá a globális beszerzés kelet-közép-európai központja is itt működik.

Szakterületeink

ALKATRÉSZGYÁRTÁS

Az Alkatrészgyártás feladata, hogy előállítsa a szereldék számára szükséges alkatrészeket. Ez a termelési egység két nagy területet foglal magában: a Forgácsolást, valamint a Felületkezelési Központot.

A Forgácsolás magas hozzáadott értéket képviselő mun­kája alapvetően határozza meg a késztermékek minőségét. A Forgácsolás a konstrukciós mérnökséggel szoros együtt­működésben dolgozik, a tőlük érkező tervrajzok alapján ál­lítják elő az alkatrészeket. A forgácsolási folyamatok marási-, esztergálási- és egyéb speciális alap és kiegészítő technoló­giával történnek.

A Felületkezelési Központ feladata a gyár termékeire vonat­kozó, a nemzetközi szabványokban és vevőink követelmény­rendszerében meghatározott korrózióvédelem és esztétikai igény kielégítése.

FÉKMECHANIKA

A Fékmechanika feladata a mecha­nikus fékegységek összeszerelése. A fékegység fejti ki a fékerőt a fék­tárcsára vagy közvetlenül a kerékre, és állítja meg a vasúti mozdonyokat és kocsikat akár 330 km/óra sebesség­ről. A Fékmechanika részlegen évente több mint 20 000 féle terméket állítunk elő kisszériás volumenben. A fékek felhasználása sokrétű: a nagy­sebességű szerelvényeken keresztül a mozdonyokhoz, metró szerelvények­hez, villamosokhoz vagy elővárosi vonatokhoz is szál­lítunk fékegységeket.

FÉKVEZÉRLÉS

A Fékvezérlés feladata olyan termékek gyártása, amelyek a mozdonyokban, a vasúti kocsikban fellelhető, levegővel működtetett berendezések vezérlését végzik: elektromechanikai, fékmechanikai modulok, kompakt elektropneomatikus modulok, fékkonténerek, csövezett panelek, szelepek és kiscsapok. A Fékvezérlés nemcsak gyártja, hanem teszteli is ezeket a termékeket.

LÉGELLÁTÁS

A Légellátás kompresszorokat – olajmentes és olajkenésű dugattyús és csavar-kompresszorokat –, légszárítókat és levegőszűrőket, kondenzátum leválasztókat, olajszűrőket, szelepeket, és komplett levegőellátó egységeket szerel össze. Ezek a berendezések szolgáltatják azt a sűrített levegőt, amely a járművek fékezéséhez szükséges, de további, az utazási kényelmet szolgáló eszközöket (ajtók, toalett) is működtetnek.

TESZTKÖZPONT

A Tesztközpont fő feladatai a termék-applikációkhoz és innovációs projektekhez kapcsolódó fejlesztések, prototípusok bevizsgálása, minősítése, továbbá a reklamációk kezelésének támogatása. A Tesztközpont a speciális szaktudásra alapozva (PLC és LabVIEW programozás) összetett feladatokat végez a mérőpadok, adapterek tervezésétől a vizsgáló programok írásán át egészen az automatizált mérés-adatgyűjtésig.

Mechanikai mérnökség

Nálunk minden egyes projekt új kihívás: egyedi, nemzetközi megrendelések alapján fejlesztünk vasúti fékrendszereket és azok kompenenseit. A gyártás-közeli fejlesztés¬nek köszönhetően mérnökeink a termék útját az innovációs ötlet megjelenésétől és a termékfejlesztéstől a gyártáson át a tesztelé¬sig és a késztermék leszállításáig követhetik nyo¬mon. A széles termékportfóli¬ónak köszönhetően a nálunk dolgozó mérnökök nem csupán részfeladatokat oldanak meg, hanem a szakma teljes ismeretanyagát felhasználják munkavégzésük közben: többek között a gépésze¬ti tervezést és modellezést, a gyártástechnológiát, az infor¬mációtechnológiát és az anyagtudományt.

A fejlesztési központ feladatai közé tartozik innovatív alkalmazási lehetőségek feltárása a vasútiparban. Saját szabadalmak és ötletek átültetése új termékekbe ügyfélprojekteken keresztül.

  • Termékek, termékcsaládok fejlesztése vevői és innovációs projektekhez
  • Öntvények, kovácsdarabok, gumi- és műanyag alkatrészek fejlesztése a legmodernebb technológia felhasználásával
  • Validálási tervek elkészítése és ezek kiértékelése
  • Vizsgálati tervek elkészítése és a teszt eredmények kiértékelése
  • Termékek utógondozása, üzemeltetési tapasztalatok visszacsatolása új fejlesztésekbe
Elektronikai mérnökség

Biztonságkritikus szoftverek és elektronikai termékek fejlesztése

Informatikus, gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök és fizikus kollégáink dolgoznak biztonságkritikus hardver és szoftver rendszerek önálló termékfejlesztésein, együttműködve a Knorr-Bremse Vállalatcsoport más országokban dolgozó mérnökeivel. Hiszünk benne, hogy a jövő a fedélzeti irányítórendszerek és a távoli adat- és szolgáltatóközpontok összekapcsolásával létrejövő nagy-komplexitású és autonóm megoldások irányába mutat. Kollégáink közös munkája során számos bejegyzett szabadalom született.

MŰSZAKI SZÁMÍTÁSOK

A mérnöki tevékenységet a legmodernebb eszközpark­kal dolgozó, a legmagasabb szinten képzett szakembercsoport támogatja (PSE minősítés).

  • A cég termékeinek vizsgálata számítógépes szimulációk segítségével
  • Virtuális modellalkotás, harmonikus, statikai és dinamikai végeselemes számítások elvégzése
  • Az alkatrészek szimulációs eredményeinek kiértékelése üzemi szilárdsági szempontból
  • A modellezési és méretezési módszerek validálása mérésekkel

Knorr-Bremse tanműhely

Nálunk működik az ország egyik meghatározó szakképző központja. Tanműhelyünkben öt szakma - CNC gépkezelő, gépi forgácsoló, hegesztő, gépgyártástechnológiai technikus, mechatronikai technikus - gyakorlati ismereteit sajátíthatják el a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum tagintézményeinek diákjai.

Gyarmati Dani

Szakma Sztár 2019 országos verseny második helyezettje

Légy részese nemzetközi projektjeinknek! Csatlakozz a legjobbakhoz!

Szerintem itt, a Knorr-Bremse Budapestnél található az ország egyik legmodernebb tanműhelye. Kedvencem a CNC marógép, ami programozható, és 3D-ben szimuláció is lefuttatható rajta. Komplex munkadarabokon keresztül és felkészült tanárok segítségével lehet itt kísérletezni, megtanulni a legfontosabb szakmai fogásokat, a pontos mérettartást és a hatékony időbeosztást.

Az év vállalata 2019